Koszorú készítése újságpapírból, papírvirágokból - videóval

Ez a vintage stílusú látványos, nagyméretű koszorú elkészíthető újságpapírból, vagy egy régi könyvből. Szuper dísze lehet bármilyen bejárati ajtónak, falnak, de akár egy hasonló stílusú esküvő dísze is lehet. Mivel újrahasznosított anyagokból készül, fillérekből elkészíthető.

 a kész papírvirágokból készült koszorú

Ennek a koszorúnak az elkészítése jó móka lehet gyerekekkel, nagyobb társasággal, mivel sok-sok kis virágot kell elkészítenünk (ami egyedül hosszabb ideig tart), viszont magának a virágnak az elkészítése nem bonyolult, és bőven lehet közben beszélgetni is.

Videó a papírvirág koszorú készítéséről

A fenti videóban a teljes koszorú elkészítését megnézheted lépésről lépésre. Először egy habkoszorú alapot bevonunk egy fehér anyaggal, majd elkészítjük a papír virágokat, amiket gyöngyház fényű gombostűkel a koszorúra rögzítünk.

Papír virág elkészítése

kör kivágása

A virágokhoz régi újságpapírból vagy egy régi könyvből egyforma méretű köröket vágunk ki, a mit csigavonalban bevágunk, és feltekerünk. A végét beragasztózzuk, és a gombostűvel a koszorú alapra rögzítjük. Mindenképp hab alapot használjunk, különben nem tudjuk a gombostűvel rögzíteni a virágokat. Ha nincs ilyenünk, bármilyen koszorú alap megfelel, de akkor ragasztópisztollyal kell a virágokat az alapra rögzítenünk.

a készítés menete

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!