Szülinapi zsúr - játékok kisgyerekeknek

A születésnapi buli várva várt nap az ünnepelt számára. Nap, mint nap felsorolja kiket szeretne meghívni és hányat kell még aludni a nevezetes napig. Az ajándékok átadása és a születésnapi torta elfogyasztása után biztosítsunk számukra kreatív, vidám elfoglaltságot.

szülinap 

Fotó: Will Clayton CC license

Kulcsdugdosó

Állítsuk egy körbe a gyerekeket. Szorosan álljanak egymás mellett és mindkét kezüket tegyék a hátuk mögé. Az ünnepelt álljon a kör közepébe és addig fogja be a fülét, amíg el nem kezdődik a játék. Tegyük a körben álló gyerekek valamelyikének a kezébe a lakásban fellelhető legnagyobb kulcscsomót. A feladat az, hogy a kulcsokat addig kell körbe adni egymásnak, míg a kör közepén álló ki nem találja, kinél van éppen. Ilyenkor helyet cserélnek és folytatódhat a játék.  

Székfoglaló

Örök sláger! Állítsunk körbe eggyel kevesebb széket, mint ahány gyerek játszani szeretne. Zenére a gyerekek táncolva elindulnak a székek körül. Amikor a DJ leállítja a zenét, mindenkinek gyorsan le kell ülnie. Akinek nem jutott hely az kiesett. Vegyünk el egy újabb széket és folytatódhat a tánc.

szulinap

Fotó: carolina madruga CC license

Ismerj fel!

Kössük be  egy kisgyermek szemét, és állítsuk elé egy társát. Tapogatás segítségével fel kell ismernie, ki is áll előtte. Ha kitalálta, átadja a kendőt és jöhet a következő! Csak nyaktól felfelé lehet tapogatni!

Ruhacsipesz

Alkossunk két csapatot és osszunk szét közöttük rengeteg ruhacsipeszt. A csapatok egy-egy önként jelentkező köré állnak. A feladat az lesz, hogy egy adott időn belül ki tud több ruhacsipeszt a középen álló ruhájára csíptetni.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!