Gyűrű tűpárna készítése

Amennyire nagy ötlet, annyira praktikus is ez a gyűrű tűpárna. Szinte végtelenségig variálható az elkészíthető formák száma, bármilyen témában elkészíthető a megajándékozott ízlése, színvilága, hobbija szerint. Ebben a képes útmutatóban most egy könnyen elkészíthető macit mutatunk be, melyet egy kis segítséggel már nagyobbacska gyerekek is el tudnak készíteni. Ideális ajándék nőknek, nagymamáknak, tanárnéniknek, nagyobb lány testvéreknek, anyukáknak.

Gyűrű tűpárna

Hozzávalók

Nagyon kevés anyagból elkészíthető, ezért ha filccel dolgozunk, érdemes elrakni a kisebb darabokat is, mert egy ilyen gyűrűhöz, szinte biztos hogy felhasználható lesz.

2 színű filc anyag - világos és sötétbarna, kb. fél tenyérnyi méret

1 db műanyag üveg kupakja

1 db fém gyűrű alap

nagyon kevés vatta vagy vatelin

tű, cérna

Gyűrű tűpárna elkészítése

Gyűrű tűpárna

Levágok egy akkora téglalap alakú darab filcet, ami épp körül éri a műanyag kupakot, és kb. 2-3 mm-el magasabb lesz annál. Körülrajzolom a kupakot, és kivágok egy akkora kört.

Gyűrű tűpárna

A téglalapot oldalt összevarrom, majd felül rávarrom a kör alakú részt.

Gyűrű tűpárna

Ez után középen összefogom, és ollóval bevágok egy kis részt, itt fogom a gyűrűt kidugni.

Gyűrű tűpárna

A gyűrű alapot ráragasztom a kupakra. Nekem a ragasztópisztolyos megoldás vált be a legjobban. Ez után egy pici ragasztót rakok még a kupak lapos részére, és gyorsan beledugom a huzatba mielőtt a ragasztó megszárad. Ha másfajta ragasztót használsz, akkor nem kell annyira sietni ezzel a résszel.

Gyűrű tűpárna

Íme a félkész tűpárnánk.

Gyűrű tűpárna

Újabb kört vágok ki. Kitömöm a kupakot vatelinnel vagy vattával, majd rávarrom a kivágott kört. Mielőtt lezárom, még korrigálhatok a tömésen, és szükség szerint még rakhatok bele tömőanyagot.

Gyűrű tűpárna

Kivágom a sötétebb színű filcből az orrot és a fület.

Gyűrű tűpárna

Utolsó lépésként rávarrom az orrot, füleket és kihímzem a szemet, szájat.

A kész tűpárna

A kész tűpárna. Gyerekek akár gyűrűként is hordhatják :)

Gyűrű tűpárna

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!