Vintage ékszeres dobozka gyufásskatulyákból - Tutorial

Ez a csodaszép vintage stílusú dobozka szinte fillérekből kihozható! Pár csomag gyufán kívül csak egy szép csomagolópapír kell hozzá. A kihúzók helyett mi fülbevaló alkatrészeket használtunk, de ugyanilyen szép eredmény érhető el pl. gyöngyökkel is. Tessék elengedni a fantáziát, csodálatos dolgok születhetnek ezzel a technikával!

ékszer doboz tutorial

Hozzávalók:

24 gyufás doboz (a LIDL-ben nagyon olcsón kapható!)

1 db vastagabb A4 karton (vagy két kisebb)

szép, rózsa mintás csomagoló papír (maradék darabok is megfelelnek, nagyon kevés kell hozzá) (www.bomoart.hu)

stift ragasztó (csak jó minőségű Pritt ragasztót használok, mert ettől nem lesz hullámos a papír, és jól ragaszt)

ragasztó pisztoly

vékony drót a kihúzók rögzítéséhez

gyöngyök vagy ékszer függesztékek a fiókok kihúzásához

A vintage stílusú ékszeres dobozka elkészítése

A gyufás dobozokat kiürítem, és hármasával összeragasztom. A ragasztáshoz én enyves papírszalag ragasztót használtam, erre később könnyebb lesz ráragasztani a díszítést.

A csomagoló papírra rárakom a kész dobozkákat, és kivágok akkora lapokat, mint a dobozkák oldala. Ezeket stift ragasztóval ráragasztom a dobozok oldalára.

Ugyanezt megcsinálom a fiókokkal is, annyi különbséggel, hogy itt először 3 részre kell vágni a csomagoló papírt, és úgy felragasztani a fiókok elejére.

Összeállítottam a dobozkákat, és ez alapján kimérem, hogy mekkora kartont kell kivágnom az aljának és a tetejének. Körbe körbe számoljunk rá 2-3 mm-t, úgy szebb lesz a végeredményt.

Kivágok a csomagolópapírból 2 db, a kivágott kartonnál körbe 1,5 cm-el nagyobb darabot, amit stift ragasztóval felragasztok a kartonra.

Figyeld meg, hogy vágtam ki a széleket, így lesz a legszebb eredmény. Ezt is beragasztózom a stift ragasztóval, és a körmömmel lehúzva ráragasztom a kartonra.

A fiókok elejét egy vastag tűvel kilyukasztom, átfűzöm a drótot, arra ráakasztom a fiók kihúzót (jelen esetben ezek mini kulcsok voltak) és a túloldalt behajtom, hogy jól bírja a húzogatást.

A kész kis egységek összeragasztásra várva. Már így is nagyon szép!

A dobozokat a kartonhoz és egymáshoz ragasztópisztollyal ragasztottam, mivel ez nagyon gyors és tartós eredményt biztosít, viszont gyorsan és pontosan kell dolgozni.

A dobozokat elforgatva ragasztom fel a kartonra.

A második szint eltolva kerül rá az első szinter, egy fogja biztosítani a stabilitást.

A végén beragasztózom a dobozok tetejét, erre kerül rá a felső bevont karton.

A felragasztásnál némelyik fiók kicsit elforgott, ezeket kihúztam, és újra elrendezgettem. Ha eddig nem tetted meg, most már mindenképp fel kell rakni a fiók kihúzókat!

A kész ékszeres dobozka

És a kész kis ékszeres dobozka.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!