Ez a recept egy valódi különlegesség, annak ellenére, hogy roppant egyszerű elkészíteni. Szuper meglepetés lehet a családnak ebédre ha nincs más, csak kenyér, sajt és szalonna, de ugyanilyen nagyszerű ötlet kerti partyra vagy vendégség esetére elkészíteni. Ha jó nyúlós sajtot találunk hozzá, garantált a jó hangulat is.
1 kg kerek kenyér
10-20 dkg sajt szeletekre vágva (pl. Trappista)
5-10 dkg vaj
zöldfűszer (pl. bazsalikom, zöldségzöld) vagy zöldhagyma
1 csomag szeletelt szalonna
A kenyeret éles késsel először az egyik irányba kb. 2 cm széles csíkokra vágom úgy, hogy az alját nem vágom be. Ugyanezt megismétlem keresztbe. Itt már kicsit jobban kell figyelni, ha túl puha a kenyér hajlamos begyűrődni.
A szeletelt szalonnát még kisebbre felvágom és mikróban 2 percig elősütöm.
Ez után minden szelet közé berakosgatom a sajtszeleteket, és betömködöm a szalonna darabokat. Meglocsolom vajjal, és megszórom az apróra vágott zöldfűszerrel.
A kenyeret 20 percig sütöttem kb. 220 C-on hőlégkeveréssel. Ettől szép piros és ropogós lett a külseje, és a sajt pedig megolvadt benne.
Paradicsom salátával tálaltuk. Szigorúan csak kézzel együk, úgy igazán bulis :)