Szülinapi zsúr ételek

A szülinapi zsúr ételei legyenek színesek, ötletesek, lehetőleg egy falatra bekaphatóak.

Bólé

Keverjünk különböző ízű és színű gyerekbólékat! Töltsük kancsókba, pakoljuk tele karikára vágott gyümölcsökkel valamint jégkockával. Nagyon látványos, ha kevés szörp segítségével színes jégkockákat készítünk. A hozzátartozó poharak száját előbb nedvesítsük be, majd forgassuk színes kristálycukorba.

szívószál

Fotó: Hans CC license

Sütinyalóka

A születésnapi zsúrok sztárja a cake pop. Ezt lehet sütni is - bár speciális sütőformát igényel, de sütés nélkül is elkészíthető. Színek és ízek kavalkádja ez a kis desszert. A siker elmaradhatatlan.

cakepop

Fotó: Adriel O. Socrates CC license

Szörnymuffin

A könnyen elkészíthető kedvelt muffin speciális öltözetet kap. Szükségünk lesz a habzsák végébe egy olyan kinyomóvégre, amin sok apró lyuk van. Egy mascarponés tejszínhabos masszát színezzünk be jó minőségű ételszínezékkel és nyomjunk belőle hosszú, vagy rövid hajat a muffinokra. Gumicukorból szemet, illetve fogsort is alkothatunk rá.

szornymuffin

Fotó: Jose Martinez CC license

Virslis csomag

Készen vásárolt leveles tésztát vágjunk fel 8x8cm-es kockákra. A virslit méretétől függően vágjuk három vagy négy darabba, majd minden tésztakockára helyezzünk egy virslidarabot. Tekerjük fel és a végét csavarjuk meg. Úgy kell kinéznie, mint egy szaloncukornak. Kenjük meg tojással, sózzuk meg és szórjuk meg szezámmaggal. Forró sütőben süssük!

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!