Szülinapi buli - játékok tiniknek

A születésnapi parti fontos része a játék. Az ajándékok kicsomagolása és a torta elfogyasztása után jöhetnek az ötletes társaságépítő programok. Ezekhez nyújtunk segítséget az alábbi ötletekkel.

tini

Fotó: soundslogical CC license

BING - BENG 

Álljanak körbe a játékosok, a játékvezető pedig a kör közepére.
A játékvezető hirtelen kezével pisztolyt formálva rálő valakire és azt mondja bing. Az illetõ leguggol, a két szomszédja pedig egymásra lő, és azt mondja bang. A két szomszéd közül aki később lőtt és bangozott, az kiesik. Akire a játékvezető rálőtt az ezután újra feláll.
Ha már csak két játékos van életben, akkor a párbaj következik. Egymásnak háttal kb. 5 méterre állnak egymástól, és a játékvezető tapsára egymásra lőnek. A gyorsabb lövő lesz a bajnok és egyben az új játékvezető is.Kezdődhet az új játék.

pisztoly

 

Fotó: woondleywonderworks CC license

 

Fazékkereső

Egy önként jelentkező szemét kössük be. A szobából pakoljuk el a porcelánokat, könnyen elmozdítható törékeny tárgyakat és helyezzünk el valahová egy nagy fazekat. Adjunk a bekötött játékos kezébe egy fakanalat és engedjük be a szobába. Óvatos kocogtatással meg kell találnia a fazekat. Mérjük a futamidőt!

Zsákbamacska

Tegyünk egy nagy papírdobozba, vagy zsákba különböző használati tárgyakat. Fogkefe, sarokreszelő vagy távirányító. Különleges alakú és anyagú tárgyakat válasszunk.
Ügyeljünk arra, hogy csak a keze segítségével ismerhesse fel a tárgyakat. Be is köthetjük a játékos szemét, ha biztosra akarunk menni.
Alkossunk két csapatot. Az győz, aki egy perc alatt több tárgyat ismer fel.

Lufitaposó

Minden gyerek kössön a jobb lábára egy közepesen felfújt lufit. A cél, hogy a többiek lufiját  taposással kidurrantva, a saját lufi épségben maradjon. Az győz, akinek a lábán megmarad a felfújt lufi. A kezet használni, lökdösődni tilos!

lufi

Fotó: relaxa hotels CC license

Kicsoda vagyok én?

Készítsünk kártyákat, amelyekre írjunk fel köz-, vagy tulajdonneveket. Kígyó, asztal, Nemzeti Múzeum stb. Egy hajpánt, vagy gumiszalag segítségével rögzítsük a kártyát a játékos homlokára, vagy a feje tetejére úgy hogy ő nem  látja a feliratot. Ki kell találnia kicsoda is Ő. A kérdéseknek egyes szám első személyben kell elhangoznia.
-Csúszómászó Vagyok?
-Füvet eszem?
-Tojásokkal szaporodok? 

kivagyok

 

Fotó: paurian CC license 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!