7 menyasszonyi csokor

A menyasszonyi csokor igen különleges szerepet tölt be az esküvőn. Talán sokan nem is figyelik mi lesz a csokor sorsa. Feltűnik a szertartásnál, a menyasszonyi asztalon, illetve a csokor eldobásánál az esküvő végén.

menyasszonyi csokrok

Válassz az évszaknak megfelelő virágot

A virág fajtája nagyon fontos, de korlátozza a lehetőségeket, hogy mindig az adott évszakban nyíló virágok közül kell kiválasztani. Amennyiben színes esküvőt tervezünk, nagyon mutatós, ha sokféle virág fordul elő a csokorban.Ha viszont  az esküvői dekorációban csak pár színt használunk, akkor érdemes kizárólag ugyanezeket a színeket alkalmazni a csokornál is.

esküvői csokor lila

Milyen virágok válasszunk?

A legmeghatározóbb szerep az esküvői csokornál régóta a rózsáé. Manapság azonban igen elterjedtek a rusztikus, vidéki hangulatú esküvők, ahol már a levendulától, a hortenzián át, a mezei virágokig mindenféle virág szerepelhet.

rósza esküvői csokor

Sokféle formájú csokor közül választhatunk

A csokor formáját elsősorban az ízlésünk befolyásolja. Nagyon sokféle csokor létezik már. Van kicsi és nagy csokor, gömb csokor, vízesés szerű csokor, csepp alakú csokor, kar csokor, pomander, jogar formájú vagy biedermeier csokor is. Viselhetjük csokrunkat kardísz formájában is a csuklónkon. A leleményes menyasszonyok, vőlegények olyan csokrokat is kérhetnek a virágkötő szalonokban, melyek több kisebb csokrokból állnak. Így az esküvő végén, mikor a menyasszony eldobja a csokrot, az több kis csokor formájában hullik a várakozó lányok kezeibe.

lelógó esküvői csokor

Nem csak virágból lehet az esküvői csokor

Talán furcsának tűnhet, de menyasszonyi csokor nem csak virágból készülhet. Külföldön nagyon népszerűek a bross esküvői csokrok, és a filc virágokból készült csokrok is. Ezek nagy előnye, hogy nem mennek tönkre, örök dísze maradhat pl. a hálószobánknak.

bross esküvői csokor

Kép. Nézd meg legalul nagyobban is.


Esküvői csokor saját kezűleg

A virágbolti árakat látva hihetetlennek tűnik, de egy esküvői csokrot nem is olyan nehéz akár saját kezűleg is elkészíteni. Íme pár tipp a menyasszonyi csokor otthoni elkészítéséhez. A titok általában a virág szárának szalaggal való elrejtésében rejlik.

esküvői csokor házilag

A mennyasszonyi csokor elkészítési útmutatója itt >>

színes menyasszonyi csokor nyári virágokból

Színes menyasszonyi csokor nyári virágokból lépésről lépésre >>

esküvői csokor gombból

Esküvői csokor gombokból. Készítési útmutató >>

bross csokor esküvőre menyasszonyi csokor házilag

Brossokból készült menyasszonyi csokor (ez van a fenti képen is). Elkészítése itt >>

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!