Menyasszonyi cipő

Legyen csinos, de kényelmes is. A menyasszonyi cipő kiválasztásánál vegyünk figyelembe pár fontos apróságot, amelyek megkönnyíthetik majd lépteinket az oltár felé.

Fehér cipő ≠ menyasszonyi cipő?

Van különbség a magas sarkú fehér cipő között és a menyasszonyi cipő között. Kifejezettem a menyasszonyok számára készített cipőket ugyanis úgy alakítják ki, hogy abban akár fél napot is kibírjon az ara, sőt a táncot is végig tudja járni benne, és ne kelljen már idő előtt megválnia tőle. Ha tehát a nap végére nem szeretnénk sajgó lábakkal csetleni-botlani a vendégek között, érdemes a cél érdekében felkeresni egy olyan üzletet, ahol kifejezetten menyasszonyi cipőket lehet kapni.

Úgysem látszik…vagy mégis?

Ne essünk abba a tévedésbe, hogy a hosszú ruha alól úgysem látszik a cipőnk. Mivel a menyasszonyi ruhák hosszát úgy méretezik, hogy azok 3-5 cm-rel feljebb érjenek a földtől, amikor lépegetünk a kíváncsi szemek mindenképp meglátják az orrát.

Mindenképp fehéret?

Színválasztásnál nem kell feltétlenül a fehérhez ragaszkodni, főleg ha a ruhánk sem teljesen hófehér. Viszont előnyösebb a halványabb színárnyalatokkal szemezgetni, mivel a hosszú ruha alatt úgyis sötétebben fog hatni.

Magas sarok

A magas sarkú cipők roppant nőiesek. Szebb a tartás, kecsesebb a járás, már akinek egyáltalán sikerül bennük megállni. Ha eddig nem hordtunk magas sarkú cipőket, ne az esküvőnk legyen az első alkalom erre. Ma már megtalálhatóak a kis balerina cipők is a menyasszonyi cipők palettáján, nyugodtan választhatunk sarkatlan cipőt is, vagy minimális sarokkal, ha azt kényelmesebbnek találjuk.
Ha mégis maradunk a tűsaroknál, figyeljünk rá, hogy olyat válasszunk, amiben semmiképp nem haladjuk meg a vőlegény magasságát, illetve érdemes egy hosszú ruhához is felpróbálnunk, hogy ahogy lépkedünk nem akadunk-e bele a ruha aljába. Mindenesetre számoljunk a lehetőséggel, hogy ha az esküvőn a szokások szerint ellopják a menyasszony cipőjét és árverezésre bocsájtják, ha addig a ruha alól nem is annyira tűnt ki, akkor már bizony mindenki jól szemügyre fogja venni.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!