Esküvői ruhakölcsönzés

Hogy eldönthessük, miben jelenjünk meg a nagy napon, már számos ruha szalon kínálja szebbnél szebb ruháit nem is csak a menyasszonynak, hanem már a vőlegény számára is, sőt mi több koszorúslány ruhák, menyecske ruhák, kis- és nagyestélyik is megtalálhatóak kínálatukban még a vendégek számára is.

Béreljünk? Megéri?

Mivel a kész menyasszonyi ruháknak igen borsos áruk van, kölcsönbe is vehetjük őket, és így valamennyivel pénztárca kímélőbbek. Még mielőtt azonban döntenénk, érdemes több szalont is körbejárni, mivel a bérlésben is igen nagy árkülönbségek jelentkezhetnek.

Használtat vagy újat?

Ha a kölcsönzés mellett döntöttünk, fontos kérdés lehet, hogy olyan ruhát választunk-e, ami még nem volt senkin, mert így magasabb árkategóriákkal találkozhatunk. Azok a ruhák, amelyekben viszont már többször kimondták a boldogító igen-t, már alacsonyabb áron kikölcsönözhetőek. Minden esetben hozzánk igazítják a ruhát, és kisebb apróságokat változtathatunk rajta.

Kellékek

A ruha mellett ne feledkezzünk meg a hozzátartozó apróságokról sem. A fátyol, fejdísz, kesztyű, kistáska, harisnyakötő, alsószoknya és az ékszerek is fontos kiegészítői a ruhánknak. Figyeljünk, hogy egymáshoz passzoló darabokat kombináljunk össze, de ne essünk túlzásokba, hogy nehogy a vőlegény és a vendégek egy karácsonyfának öltöztetett menyasszonyt kapjanak. Ezeket a kiegészítőket legtöbb szalon megvételre kínálja, de akad olyan hely, ahol a ruhával együtt szintén bérbe vehetőek.

Mióta kölcsönzünk?

A menyasszonyi ruha kölcsönzése egyébként nem annyira új találmány. A második világháború előtt az európai arák ruháikat többnyire varratták, de mivel a háború közeledtével illetve utána is igen nehéz volt a kelmék beszerzése, Amerikából érkezett a segítség, ugyanis az ottani feleségek egykori menyasszonyi ruháit lehetett bérbe venni. Mivel ez a lehetőség viszonylag olcsóbb, hamar elterjedtek Európa szerte is a kifejezetten ruhakölcsönzést kínáló üzletek.

Képek: Creativ commons licensz Flickr 1. Sam Stanton 2. Lea Ana Belter 3. Adam Kaminski

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!