Ajándék ötletek nőknek

Egy számomra nagyon kedves mesefilmben a férfi főszereplő tanácstalanul fordult két elvarázsolt szolgájához (az egyik angol óra volt, a másik francia gyertyatartó), hogy vajon minek örülne a nő, akit szeret. Az angol óra válasza az volt, hogy ez nagyon egyszerű : virág, csokoládé, ígéretek, amiket nem kell betartani. Ellenben a francia gyertyatartó azt ajánlotta, valami különleges kell, olyan amitől eláll a kedves szava. Mivel tudta, a lány rajong a könyvekért, azt ajánlotta a főhősnek, vigye el a kastélya könyvtárába és ajánlja fel az egészet a lánynak. Az ajándék egyedisége minden falat lerombolt a két fél között és elkezdett kibimbózni egy mély kapcsolat, aminek a vége az örökkön örökké lett.

Nagyon különbözőek a hölgyek, de abban megegyeznek, értékelik, ha valaki ismeri őket és eszerint vesz ajándékot.

Ajándékozz élményt

Ha szereti a színházat, szervezz meg a baráti társaságban egy előadást, ahol páronként, vagy egyénenként különböző műveket adtok elő, szem előtt tartva az ünnepelt ízlését. Ez lehet részlet a kedvenc könyvből, versszavalás, humoreszk, táncelőadás. Nem kell mindent kívülről megtanulni, lehet felolvasni is. A kertben alakíts ki színházi hangulatot: széksorok, esetleg ünnepeltnek fotel, fákra dekoranyag. A ajándék egy ünnepi csomagolással ellátott ősbemutatóra szóló színházjegy legyen.

színházi élmény ajándék ötlet házilag

Sportos hölgyeknek kibérelhetünk egy tornatermet, ahol barátságos kézi-, vagy kosárlabda meccset szervezhetünk. A férfiak legalább úgy szurkoljanak, mint egy igazi tétmeccsen.

Ha szeret táncolni, fizess meg egy tánctanárt, aki a partyra meghívottaknak betanít egy táncot. Fergeteges buli kerekedhet belőle, főleg, ha vannak olyanok, akik nem kapják el a ritmust.

tánctanulás a szülinapi partyn - ajándék ötlet nőknek

Ha szeretne megtanulni valamilyen kézművességet, például agyagozás, festészet, varrás, keress ilyen tanfolyamokat és az ajándék egy tanfolyamra szóló kupon legyen.

Ékszer

Örök ajándék hölgyek számára. Feltétlenül kell ismerni a színeket, anyagokat, amiket szeret. Hobbyboltokban rengeteg egyedi ékszerhez szükséges alapanyagot lehet beszerezni, valamint rengeteg könyv kapható szintén ugyanebben a témában.

Vannak ékszerboltok, ahol olyan karkötőt lehet vásárolni, amelyen a fityegő díszek is egyedileg választhatók, így az ünnepelt egyéniségéhez igazíthatóak.

Varrás, kézműveskedés

Varrjunk ékszertartó tasakot organza, vagyt fényes taft anyag segítségével. Így dekoratívan és biztonságosan szállíthatja utazás során az ékszereit.

A filcből készült vendégpapucsok mintájára varrjunk otthoni papucsot fényes, mintás anyagból és engedjük el a fantáziánkat a díszítés során.

Kaphatóak olyan törölközők, amelyeknek a végén szabadon hagytak egy széles csíkot az egyedi keresztszemes hímzés elkészítése érdekében. Időigényes ugyan, de személyes.

A női mobiltelefonokra rögzíthető díszt házilag is elkészíthetjük különböző színű és méretű gyöngyökből, sőt akár mindjárt négyet is kreálhatunk, az évszakokra jellemző színösszeállításban, vagy készíthetünk egyedi mobil tokot. (A saját mobil tok és mobil hátlap összeállításunkat itt nézheted meg >>)

Nyakbavaló kendőből soha sem elég, főleg, ha azt selyemfestéssel tettük egyedivé. Kérjünk tanácsot a hobbyboltban.

Selyemből készített és gyönggyel hímzett virágokból fejpántot, kitűzőt alkothatunk.

Kertészkedni szerető hölgyeknek varrjunk olyan kerti kötényt, nagy zsebekkel, amibe a kis kézi szerszámokat, fűszernövények magjait, a rafiát, vagy a kesztyűit tárolhatja, ha éppen nincs rá szüksége.

Egyedivé tehetjük a teamécsest tartó kis üvegpoharat, ha körbetekerjük, akár általunk horgolt, akár készen vett csipkével. Már csak egy illatos gyertya kell bele.

Készen vett ötletek

Ha nagy könyvtára van, készíttessünk egy ex libris bélyegzőt. Az ex libris ugyan egy sokszorosított eljárással készített papírlap, amit a könyv borítójának belsejére ragasztanak, de lehet pecsét, vagy grafika is. Elsődleges célja, hogy a könyv hovatartozását dokumentálja, azáltal hogy feltüntetjük rajta a tulajdonos nevét és egy rá jellemző motívumot. Kedvenc virág, állat, ország, épület, vagy mint régen a családi címer.

Kozmetikumok

A hölgyek nem tudnak és nem is akarnak ellenállni az illatos piperecikkeknek. Készítsünk számukra természetes összetevőkből álló szappant, masszás olajat, fürdősót.
Ezeknek a használatukon kívül is remek az a tulajdonságuk, hogy illatossá varázsolják a fürdőszobát.

Fotók - CC license

Flickr - Marketing Magician, Flickr - Elenor Lonardo

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!