Ajándékötletek kamaszlányoknak

A kamasz lányoknak mindig van mondanivalójuk, szeretik a színes, csillogó dolgokat, színes ruhákat, cipőket, táskákat, kütyüket. Rengeteg trendi, menő ajándék ötletünk van a számukra.

A tini lányok nagyon jó alanyok az ajándékozáshoz. Ebben a cikkben érintőlegesen szedtünk össze pár ötletet, továbbiakat részletes elkészítési útmutatókkal az AJÁNDÉK ÖTLETEK LÁNYOKNAK rovatunkban találsz >>

Készíts üzenőfalat

A rengeteg emlék, fénykép, idézet méltó helyre kerülhet, ha készítünk számukra egy üzenőfalat. Ez lehet egy díszes képkeret, ahol a kép helyét egy vatelinnel alábélelt virágos anyag foglalja el. Erre gombostűvel lehet rögzíteni a kívánt tárgyakat. Ha egy vastag kartonból kivágunk egy eperformát, majd vatelin, piros anyag párosításával bevonjuk és rózsaszín fonallal kárómintákat képezünk rajta, egy hatalmas epret kapunk.

kamaszlány

Már csak a zöld levél kell a tetejére. A képeket, üzeneteket a fonalak alá dughatjuk be. Bármilyen más kedvelt gyümölcs formájára elkészíthető.

Csinálj naplót a mondanivalóknak

A kamasz lányok tele vannak mondanivalóval. Készítsünk számukra naplót, esetleg bőrrel, vagy szalaggal átkötöttet. Ebből soha sem elég.
Meglephetjük őket egy olyan naplóval is, amelynek egyik oldalára fényképet ragasztunk, a másik oldalára egy a képhez kapcsolódó idézetet, vagy bölcsességet írunk saját kezűleg.

Helyet a rúzsoknak, csecsebecséknek

A rengeteg rúzs és körömlakk méltó helyre kerülhet egy rózsaszínűre, vagy levendulaszínűre festett fadobozban, amit decupage technikával még egyedibbé varázsolhatunk.
Varrhatunk kis pipere táskát, hogy a fontosabb kellékeket magukkal is vihessék.

Táska, táska, táska - saját kezűleg

Táskából sohasem elég, ezért a különböző színű és textúrájú anyagok széles tárháza áll az alkotó kedvű ajándékozók előtt.
Ha tudunk kötni, vagy horgolni, fonalból és gyöngyből készíthetünk egyedi mobiltartót. Nézd meg a mobil tokokról, hátlapokról szóló összeállításunkat itt>>mobil tokok saját kezűleg

Horgolt virágokból pedig hajpánt, gyűrű, fülbevaló készülhet. Az ezekhez szükséges alapokat kézműves boltban szerezhetjük be.
Kulcstartóra való fityegő lehet a régi, puhára mosott törölközőkből varrt apró frottírállatka, vagy gyöngyből fűzött bármilyen kreáció.

Ékszerek, ékszer tartók

Mivel ékszerből soha nem elég, merítsünk ihletet a kreatív hobbibolt kínálatából és alkossunk egyedi nyakláncot, fülbevalót, karkötőt. 

füli tartók

Fülbevaló tartók >>

Ékszer ötleteink kislányoknak >>

Ötleteink karkötőkre >>

Gyöngyszövő technikával vastagabb karkötőt, alkalmi táskát, vagy pénztárcát készíthetünk.
Kezdődik a kenceficék időszaka, így bátran készítsünk krémeket, hajpakolásokat, szappanokat, amiket aztán egyedi üvegbe zárva különleges ajándékként adhatunk át.

Fotók: CC licensz
1. Flickr - Picture Youth

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!