Ajándék ötletek kislányoknak

Mivel a kislányok az őket körülvevő világot meseszerűnek látják, igyekezzünk ezt megerősíteni bennük. Alakítsuk ki úgy a környezetüket, hogy a játék, a mesélés, a szerepjáték, a beszélgetés kerüljön a középpontba. Vegyük körül őket puha, finom, kedves tárgyakkal.

 ajándék lányoknak

Fotó: Chiot's Run CC license

Varrással készíthető ajándékok

Minden kislánynak gondot okoz a tengernyi plüssállat közül kiválasztani azokat, akikkel együtt fog aludni. Ebben nyújthatunk segítséget, ha készítünk számukra egy színes falvédőt, amelyre hatalmas zsebeket varrunk. A zsebekbe tárolhatja a kedvenceit és így fekvés közben is kedvére cserélgetheti a figurákat. Nézd meg a falvédős összeállításunkat itt >>

7 falvédő házilag

Sajnos a farsang csak egy délutánra szól, a kölcsönzött ruhát vissza kell adni, de ki ne szeretne egész évben királylány, mackó, balerina, pillangó lenni. Készítsük el akár több kedvenc mesefigurája jelmezét, hogy bármikor belebújhasson. A jelmezes összeállításunkat itt találod >>

 jelmez készítése otthon

A boltos játékhoz elengedhetetlen, hogy legyenek eladható árucikkek. Készítsünk dekorfilc anyagból térbeli gyümölcsöket, zöldségeket, tortaszeletet, muffint.

16 gyümölcs-zöldség filcből >>

zölségek filcből

Lehet éttermest is játszani, ehhez a játékhoz készíthetünk ajándékba készételeket. 11 étel filcből összeállításunkat itt találod >>

filc ételek

A dekorfilc remek alapanyag ujj-, vagy kézibábok készítéséhez is. A gyerekszoba ajtókeretének felső részére rögzítsünk egy vidám színű anyagot, vágjunk ki belőle egy ablakot és már készen is van a bábparaván. Rátétekkel, flitterekkel nagyon egyedivé varázsolhatjuk. Nem foglal helyet, könnyen mozgatható. A gyerekek a gyerekszobában ülve nézhetik az előadást, amit mi kívülről vezényelünk. Frotír fürdőkesztyű bábokat ebben a cikkünkben találsz >>

bábok

Fotó: Kelly Stewart cc license

A nagy négyzetekből álló, állatos, királylányos, lovas rátétekkel díszített, vatelinnel bélelt játszószőnyeg nem csak dekoratív, hanem praktikus is. A négy sarkát összefogva könnyen a tároló dobozba önthető a játékhoz használt rengeteg apró babacipő, ruha, teáskanál.

Színes, maradék anyagokból varrjunk puffot, akár többet is , gondolva a barátnőkre, amit aztán polisztirol gyönggyel megtöltünk. Mesekönyv nézegetéshez, földön való játszáshoz elengedhetetlen lányszoba kellék.

Barkácsolás

A lányok ontják magukból a szebbnél szebb rajzokat. Válogassuk ki a legszínesebbeket 20 -30 darabot, majd vegyünk egyforma színű, de különböző nagyságú és alakú képkereteket, keretezzük be a rajzokat és akasszuk fel a falra.

Rajzoljuk meg a kedvenc állatai sziluettjét, majd a sablonok alapján, apró mintás tapétából vágjuk ki a dekorációt és tapétaragasztóval rögzítsük a falra. Készülhetnek kis , de akár egy méteres méretben is. Így egy egész dzsungel kerülhet a falra.

Élmény

Pécsen létezik egy mackóvarroda, ahol a lányainkkal együtt készíthetjük el a kedvenc mackófiguráinkat, medvékkel teli, mesebeli környezetben. Szakavatott kezek tanítanak, vezetnek lépésről lépésre. Bármilyen alkalomra kedves ajándék az együtt varrás öröme.

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!