Ajándék ötletek kamaszfiúknak

A kamaszkorba érő fiúk szeretnek mindent, ami hangos, feltűnő, röhejes, színes, de legyen azért az ajándék férfias. Ötletadó összeállítás fiús ajándéokról.

ajándék kamaszoknak

1. Tuti ötlet: készíts ágytakarót

Készítsünk ágytakarót a kinőtt farmernadrágokból. Vágjuk le a szárait, és elcsúsztatva varrjuk őket egymáshoz.  Némelyiket csíkot díszítsük a farmer márkajelzésével, majd szegjük be az oldalait.

Ágytakarót készíthetünk még az ünnepelt által kedvelt témákban. A takaró felső része legyen  vastag, kék-fehér csíkos anyag, majd erre aplikáljuk rá a kívánt jelet, vagy szöveget. Ez lehet az imádott sport angol neve, kedvenc csapat logója, kedvenc játékos neve. Az ilyen ágytakarót érdemes vatelinnel kibélelni, az alját pedig egy másik anyaggal bevonni. Így nyári takaróként is használható.

2. ötlet: kevés kárt okozó labda

Varrjunk a lakásban használható, szivaccsal kitömött foci, vagy kézilabdát, így az otthoni meccsek alkalmával kevesebb kár keletkezik az üvegpohár állományban.

3. Fényképes ajándékok

Keressünk vidám, az ünnepeltre jellemző gyerekkori fényképeket és készíttessünk belőle posztert, ami a falát díszítheti.

4. Hadd tunyuljon - adj babzsákot

A babzsákfotel remek ajándék a mindig feküdni, aludni, tunyulni vágyó kamaszoknak. Bármilyen méretben elkészíthető, nem igényel nagy munkát. Strapabíró anyagot válasszunk, szabjuk a kívánt méretűre, varrjunk bele cipzárt, vagy vastag tépőzárat és töltsük meg polisztirol gyönggyel.

babzsák fotel

5. Ötlet - tengerészzsák

Készíthetünk nekik tengerészzsákot /bokszzsák mintájára/, nagy vasmacskával az oldalán, amiben az edzéshez szükséges dolgokat hordhatják.

6. Saját készítésű plakát rajzos használati útmutatóval

Írjunk nekik plakát méretű,vidám használati útmutatót, amiben lerajzoljuk hogyan lesz tiszta a szobája, hogyan kell eljuttatni a koszos edzőpólót a szennyes tartóig, hogyan varázsolhatunk a használt kakaós bögréből tiszta bögrét.

7. Bekeretezett oklevelek

Keretezzük be egyforma keretbe az összes oklevelét, győztes meccsek fényképét, érmeket. Remek díszei lesznek a szobájának.
Ha nincs időnk semmire egy kg gumicukornak is nagyon örülnek!

Fotók: CC licensz
1. Flickr - Infinite Jeff
2. Flickr Namlhots

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!