Ajándék ötletek kisfiúknak

Jöhet minden, ami vidám, színes, gurul és fröcsköl. Örökmozgó, mindig valami új kaland után sóvárgó kisfiúknak szánt ajándékaink közül mindenki kedvére választhat. De ne felejtsük el, a játék akkor az igazi, ha néha anya és apa is részt vesz benne.

kisfiu

Fotó: Jim Pennucci CC licens

Varrással készíthető ajándékok

1. Varrjunk tenyérnyi babzsákokat és díszítsük egyedi módon. Lehet kalóz, szörny, rocker, szuperhős vagy bagoly.
Ragasszunk a parkettára, vagy a konyha kövezetére egy 100 cm-es, egy 60cm-es és egy 30cm-es egymásba illeszkedő kört. Ez lesz a céltábla, ebbe kell minél pontosabban beledobni a babzsákot. A gyerekek válasszanak maguknak három- három darabot és indulhat a dobóverseny. Egymás bábuját ki lehet dobni a körből. Vidám játék olyan napokra, amikor nem lehet elhagyni a lakást.

2. Alkossunk bélésselyemből palástot és applikáljuk rá a kisfiú kedvenc szuperhősének a monogramját. Remek kellék a gonosszal vívott csaták során.

3. Órákig tartó élvezetes elfoglaltság a legóhegyekből tengeralattjárót, perpetum mobilét, autót, középkori várat építeni. A probléma mindig az elpakolással kezdődik. Varrjunk egy nagyméretű, akár vatelinnel bélelt takarót, amin mindig folyhat a játék. A nap végén a négy sarkát összefogva gyorsan a dobozába önthetjük a fel nem használt legódarabokat.

lego_takaro

Fotó: Gerard van Schip CC license

4. A fiúk sokat harcolnak és szerelnek. Varrjunk nekik különböző funkciójú öveket. Egyet a pisztolyoknak, egyet a szerszámoskészletnek.

5. Labdából soha nem elég. Viszont fontos, hogy hidegebb napokon a lakásba folyó sportmérkőzés ne okozzon nagy kárt a berendezési tárgyakban, ezért varrjunk színes anyagból és puha töltőanyagból szobalabdákat. Mintájukban hasonlítsanak eredeti társaikhoz.

Kis kézműveskedés

6. Egyre divatosabb a fiúknál is a karkötő viselése. Készítsünk hasított bőrből fonással, hajókötélből csomózó technika alkalmazásával vagány karkötőket.

karkoto

Fotó: Marcusstratus CC license

7. Ügyes famegmunkáláshoz értő apukák készíthetnek fakardot, vagy csúzlit, és egyben megtaníthatják a fiúkat azok biztonságos és helyes használatára.

fakard

Fotó: Benjamin Reed CC license

8. Készítsünk hintát. Egy nagy fa ágára hajókötél segítségével rögzítsünk egy 30cm átmérőjű 5 cm vastag, lecsiszolt, lekezelt felületű fa, vagy erős műanyag lapot. Kisebb autógumi is remek alapanyag lehet.

Fotó: Duncan Robson CC license

9. Hurkapálca, zsírpapír segítségével készítsünk papírsárkányt. Fessük színesre és ha feltámad a szél már indulhat is apa és fia egy vidám sárkányeregetésre. Ha nagyon jönnének a lánytestvérek, őket se hagyjuk otthon. 

sarkany

Fotó: Subhrajit CC license

10. Lepjük meg az ünnepeltet egy indián sátorral. Négy fa, vagy műanyag tartórúd, némi spárga és színes anyag segítségével a szobába varázsolhatjuk a Vadnyugat hangulatát. Készítsünk hozzá fejdíszeket is. Alakítsuk ki úgy, hogy aludni is lehessen benne. Remek helye lesz a kalandos esti meséléseknek.

sator

Nézd meg itt egy tutorialt iniánsátor elkészítéséhez >>

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!