Ajándék férfiaknak

Ajándékot adni ugyanolyan öröm, mint kapni. Ha ezt a mondatot tök közhelynek gondolod, akkor fuss neki még egyszer. Kitalálni az ünnepelt kívánságát, vágyát nagy körültekintést igényel. Ehhez nagy segítséget nyújt az együtt eltöltött idő és egy kis beszélgetés. Szakadjunk el a sablonos zokni, nyakkendő, bor párosítástól, és engedjük el a fantáziánkat. Ajándék ötletek férfiaknak!

Lepjük meg élménnyel

ajándékozz meccset a Férfi szülinapjára

 1. Kerek évfordulókra emlékezetes, sok baráttal együtt szervezzünk meglepetés  programot. A vendégek is élvezik a titkos készülődést. Szokatlan helyen, vagy időben lepjük meg, amikor biztosan nem számít rá.

 2. Béreljünk ki egy uszodát, sportcsarnokot, versenypályát néhány órára ahol a megfelelő mezbe öltözött barátok játszanak az ünnepelttel egy meccset. Ne felejtkezzünk el bíróról, sípról és fényképészről és a beállított videóról gondoskodni. 

 3. Leszervezhetünk még lovaglást, versenyautó vagy mozdonyvezetést, vízi síelést, helikopter túrát az ünnepelt érdeklődésének megfelelően. Érdemes az élményről videofelvételt  majd egy dvd-t készíteni, amit évek múltán is örömmel néz meg az ember, és azt mondja "te ez nagyon jó volt".

 4. Kedves meglepetés a későn hazatérő férfi számára egy mécsesekkel kivilágított út a fürdőszobáig, ahol wellness hangulat, illatos fürdő, finom parti-falatok, lágy zene fogadja.

Tárgyi ajándékok

Focimez ajándék fériaknak

 1. Mérjük fel az ünnepelt hobbiját és keressünk különleges tárgyakat a gyűjteményébe: Antik kiadású könyv, dedikált labda, kedvenc csapat meze, ritka növény. 

 2. Készíthetünk egy fotókönyvet, amiben a születésétől fogva a fontosabb fényképek kerülnek bele esetleg némi vidám aláírással fűszerezve.

 3. Ínyencek számára interneten keresztül tudunk különleges ételeket és italokat beszerezni.

 4. Egyedi ajándék az igazi megköthető csokornyakkendő vagy kormánykerék, iránytű formájú mandzsettagomb.

 5. Készítsünk saját kuponfüzetet, vagy kupondobozt. Az általunk felajánlott szolgáltatásokat egyenként írjuk fel egy kártyára, vagy füzetbe és az ünnepelt naponta egyet felhasználhat.
  Például álljon itt pár ötlet: ágyba vitt reggeli, autómosás, bármelyik nem kedvelt otthoni munka kiváltása, napi két óra semmittevés, vagy egy joker kártya, ami bármire beváltható. Engedjük szabadon a fantáziánkat.

Varrással sok ajándékot alkothatunk

függőágy ajándékba

 1. Főzni, grillezni szerető férfiak számára készíthetünk pincérkötényt. 

 2. Sokat utazó férfiak számára varrhatunk markáns textúrájú és mintájú anyagból olyan téglalap alakú, a szájánál megköthető, vagy gumival záródó zsákokat, amibe a cipőit csomagolhatja. Páronként egy zsákra van szükség.

 3. Készíthetünk olyan fürdőköpenyt, ami valamelyik kedvenc filmjére emlékezteti, mint például Star Wars, Superman, Star Trek, Batman. A főszereplők logóit a köpeny hátára rávasalható közbéléssel és varrással erősíthetjük fel.

 4. Egyszínű pólóra varrjunk színes kartonanyagból nyakkendőt. A hátára ugyanezzel a technikával bármilyen feliratot készíthetünk. 

 5. Elegáns ajándék a hernyóselyemből készült sál, amit a kigombolt ingnyakban hordanak. Két sál méretű anyagot csak az oldalán összevarrunk, kifordítjuk és levasaljuk. Így bárhogy köti meg , mindig a színe látszik.

 6. Kerttel és nagy fákkal rendelkező ünnepeltnek  varrás nélkül alkothatunk függőágyat, amiben kipihenheti a nap fáradalmait.

 7. Vitorláskötélből különböző csomózási technikákkal karkötőt, kulcstartóra díszcsomót köthetünk. Ehhez elég, ha a könyvtárból kikölcsönzünk e témában egy könyvet, ahol apró részletességgel tanítanak meg a munkafolyamatra. 

 8. Édesszájúaknak készítsünk whiskyvel megbolondított tejkaramellát, alkoholos bonbont, vagy különböző ízesítésű likőrt.

Az elmaradhatatlan torta

focis torta

Legvégül pedig ne feledkezzünk el a tortáról, ami egyrészről legyen finom és  témájában kapcsolódjon az ünnepelthez. Formázhat a torta focipályát, kézilabdát, vízilabda pályát, hegymászó bakancsot. Használjuk fel a saját, vagy rokon gyerekek Lego embereit, egyéb játékait a díszítéshez. 

 

Fotók: CC licens

Focimez: Flickr roger4336

Vizilabda: Flickr JuanJaén

Függőágy: Flickr Young in Panama

Torta: Flickr Professor Bikey Bike

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!