Ajándék ötletek esküvőre

Különleges alkalom, amikor egy fiatal pár új életet kezd. Igaz, hogy kell vasaló deszka, fazék, felmosó vödör, ágynemű és társaik, de hagyjuk meg nekik azt az örömöt, hogy maguk rendezhessék be az otthonukat. Amire nagy szükségük van, az sok pénz, jó kívánságok és jó tanácsok.

Pénz ajándékba díszcsomagolásban

Ha pénzt adunk, mindig törekedjünk arra, hogy mosolyt csaljunk a fiatal pár arcára. Nézzünk pár ötletet erre:

1. A kívánt pénzt ötszáz (húszezer) forintonként csavarjuk fel, rögzítsük és töltsünk meg vele egy befőttesüveget, vagy borosüveget. Vidám elfoglaltság lesz a kicsomagolása.

2. Egy elegáns borítékra ragasszunk egy feltűnő színű madártollat / hobbyboltban kapható/ és írjuk rá, hogy „fészekrakáshoz”.

pénz díszcsomagolása

Foto: Saaleha Bamjee CC license

3. Vegyünk egy gyönyörű kávéskanalat, erre rögzítsük az ifjú párnak szánt pénzt feltekerve és egy kis kártyára írjuk rá, hogy a hozzávaló teáskészlet megvételét az ifjú párra bízzuk.

Recepteskönyv házi receptekkel

Kedves ajándék egy családi receptekkel teleírt saját készítésű szakácskönyv. Adjuk körbe az üres könyvet a család nőtagjainak, azzal, hogy írják bele a legjobb receptjeiket egy rövid jó tanács kíséretében. 

Recepteskönyv esküvői ajándék

A fenti képen látható recepteskönyv megvehető az Etsy-n itt >>

Használati utasítás a házassághoz

Az ajándékozó család férfitagjai is írhatnának egy könyvet némi használati utasítással a házassághoz, hosszú évek alatt gyűjtött tapasztalatokat, történeteket némi humorral fűszerezve.

Fényképalbum kiskori képekkel

Készítsünk fényképalbumot, aminek az egyik oldalán a menyasszony képei, a másik oldalon a vőlegény korban egyező képei vannak. Ne feledkezzünk el arról, hogy a képeket vidám feliratokkal lássuk el.

kiskori képek fotóalbumban esküvői ajándék

Fotó: Valerie Reneé cc license

Gyertyák romantikus estékre

Romantikus estékre gondolva, öntsünk nekik különböző színű és méretű gyertyákat. Egy nagy tálcán egymás mellé téve, nagy szalaggal átkötve látványos ajándék.

Saját névtábla

Készítsünk egy hatalmas közös névtáblát Mr. Mrs. XY felirattal, mókás rajzokkal, és akasztóval, hogy amíg nem készül el a végleges névtáblájuk, addig ezt akasszák az ajtóba.

Ugyanezzel a Mr.Mrs. felirattal készíthetünk egy-egy kulcstartót új otthonukhoz.

Ágytakaró saját kezűleg - szuper esküvői ajándék

Varrjunk ágytakarót tele szívekkel, vagy más, rájuk jellemző motívumokkal, hogy házaspárként az első pikniken legyen min bámulni a felhőket és tervezni a közös jövőt.

Elültethető fa cserépben - a házasság fája

Ha van már kertje az ifjú párnak, ajándékozzunk nekik egy kis fát, amely a házasságukkal együtt fog növekedni. A fácskára kötözhetünk apró levelekre írt jó kívánságokat. Mindenképp gyökeres, cserepes fát vegyünk :)

Dekoráció az esküvői autóra

Semmiképpen ne feledkezzünk meg az esküvői autó „kidekorálásáról” konzerv dobozokkal, szív alakú léggömbökkel és minden olyannal, ami zörög és fényes!

Fotók: CC license

Bevezető: Julian Wylegly

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!