Ajándék ötletek ballagásra!

Ha ballagás, akkor elsősorban az érettségi és a felnőtté válás első lépései jutnak az eszünkbe. Lezárul a gyerekkor és valami egészen más kezdődik. Számot kell adni a megszerzett tudásról, választani kell egy egész életre szóló hivatást és legtöbbször az otthontól távol kell új életet kezdeni, új kihívásokban helytállni.

ballagás

Készítsünk emlékdobozt

Ha gyermekünk ballag, készítsünk egy nagy cipős dobozból némi öntapadós tapéta , olló segítségével ajándékdobozt és töltsük meg emlékekkel. Gondolok itt az ellenőrzőkre, emléklapokra, képeslapokra, rajzokra, technika órán gyártott csodákra, oklevelekre, érmekre.

Örök emlék - egy jó könyv - saját ajánlással

Szerezzük be antikvár könyvesboltokból azokat a könyveket, amelyek elolvasását fontosnak tartjuk a felnőtté váláshoz. Írjunk hozzá ajánlást.
Nagy érték,ha olyan könyvet adunk a saját, vagy a nagyszülők könyvtárából, ami igen értékes számunkra, de szívesen bízzuk a következő generációra.

Zokni persely különböző célokra

Készítsünk számára jó hosszú, csíkos zokniból perselyeket, amelyekben gyűjtheti az ösztöndíját, munkával megkeresett bérét, nagymamától kapott zsebpénzt. A perselyekre az alábbi feliratok kerülhetnek: az első kocsira, lakásra, nyaralásra.

Dekoratív csokrok - nem csak virágból

Dekoratív csokrokat köthetünk nem csak virágból, hanem csokoládéból, plüssállatból, mini kosár, vagy focilabdából, vagy esetleg gyümölcsből is. Drót és némi ragasztó, vagy ragasztópisztoly kell hozzá.

Fotók: CC licensz
1. Flickr - kjano

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!