Fényképes ajándék ötletek tanároknak ballagásra, évzáróra

A legújabb technikákkal már szinte bármi megoldható, bármilyen fényképet bármilyen alapra ráraknak. Az alkalmazás viszont nem mindegy. Ahhoz, hogy a fényképes "egyedi" ajándékból ne váljon tucat ajándék kell egy kis odafigyelés. A tanácsainkkal elkerülheted a buktatókat, és valódi egyedi ajándékokat készíthetsz.

fényképes ajándék tanároknak

Olyan alapot válassz ami illik a technikához

A nyomtatott, fotós technikához legjobban a papír alapok illenek, de egy kellően minőségi megoldásnál textilben is gondolkodhatunk. Népszerű a nyomott pohár, de a tapasztalat az, hogy ezek nem elég tartósak, és sokszor a tárolóban kötnek ki a tucat poharak, így ezt mi nem javasoljuk.

Fényképes póló, kötény stb...

Az egyik legnépszerűbb fotós ajándék a fényképes póló. Tényleg jó ötlet, de nagyon figyeljünk a póló minőségére, és az alkalmazott grafikára. Ha fényéképes pólót készíttetünk, ne maradj meg a snassz megoldásnál, amikor egy fényképet (csoportképet) egy-az egyben rávasalnak a pólóra, gondolkozz kreatívabban! Például a tablókép fotóiból kirakhatja egy grafikus (grafikához értő diák) mondjuk az osztály jelét: 12.B, vagy egy speciális szögből (felülről) fotózott csoportkép hátterét kivágjátok, és úgy kerül fel a fotó a pólóra, esetleg a tanár arca kirakható az évek során összejött fotókból.

Pólón kívül jó és hasznos alap fényképes ajándékhoz a kötény, esernyő, nyakkendő, vászon pénztárca, főző kesztyű.

Fényképes kártya

fotós kártyaHa az osztálykirándulásokon azt vettétek észre, hogy a tanárotok, minden játékban benne volt, akkor biztos örülne egy egyedi, fényképes francia vagy magyar kártyának. A kártyákra rárakhatjátok a ballagási képeket, vagy készíthettek a való életből való képeket. Ha szereti a tanár a várakat, megvehetitek neki ezt a váras francia kártyát is.

Fotós puzzle

Mivel ez is viszonylag olcsó ajándék, akár többféle is készülhet belőle, egy szép saját készítésű díszdobozba csomagolva. Nagyon figyeljetek a rendelésnél a minőségre, és mindenképp a rendelés előtt nézd meg a mintát személyesen, mert sok gyenge minőségű puzzle is van a piacon, amit szinte ki sem lehet rakni, mert szétesnek az elemek. A fényes általában jobban visszaadja a fotót mint a matt.

Fotós naptár, esetleg tanári naptár a következő évre

Ez nagyon hasznos ajándék, ami egy egyedi montázzsal a borítón egyedivé és személyes ajándékká tudja tenni.

Fényképalbum az együtt töltött évek fotóival

Ez az egyik legegyszerűbben kivitelezhető fényképes ötlet, mivel nem kell más hozzá, csak egy megfelelő fotóalbum és a képek. Akár az utolsó pillanatban is elkészülhet, viszont a fotókat nem is olyan könnyű összegyűjteni hozzá, ha korábban nem volt ez szervezetten gyűjtve. A fotóalbum külsejét érdemes akár scrapbook technikával kidekorálni, és a közösen átélt eseményeket "ráragasztani" vontjegy, belépőjegy, fotók stb... formájában.

Fehér / vörösbor - egyedi fotós címkével

egyedi boros címke ajándékba

Szeszes ital ajándékozásánál nagyon körültekintőnek kell lenni. Ha még soha nem láttad a tanárt bort fogyasztani, esetleg tudod, hogy meggyőződéses anti alkoholista, akkor semmiképp sem ajánljuk. Ha bizonytalan vagy, kérdezz meg egy olyan tanárt akivel jóban vagytok, hogy mi a véleménye erről. Ha egységesen minden tanár egyedi címkés bort kapna, akkor legfeljebb aki nem iszik bort, odaadja másnak :))

A címkék elkészíthetők házilag, és egy színes nyomtatóval könnyen kinyomtathatók, de vannak olyan borászatok vagy grafikai cégek is, akik vállalják az egyedi boroscímke elkészítését.

 

Fotók: Creative Commons license

Fényképalbum: Flickr Fernando Stankuns

Bor: Flickr edwardbertozzi

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!